Hatlaposcheeky

Boszorkánysepr

hozzávalók / 5 adag


10 dkg porcukor

10 dkg vaj

20 dkg finomliszt

2 ek víz

20 db ropi

5 dkg étcsokoládé

2 ek színes cukorka


elkészítés

  1. A porcukrot, a vajat, a lisztet, és a vizet összegyúrjuk.
  2. A tésztát 20 részre osztjuk.
  3. A kisebb részeket seprű formájúra lapítjuk, és mindegyikbe beleteszünk egy-egy ropit. Egy villa segítségével kialakítjuk a seprű szálait.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  5. Az étcsokit megolvasztjuk, megkenjük a seprűket a nyelüknél, majd megszórjuk színes cukorral.

sütési hőfok: 180°C

sütési mód: hőlégkeveréses




Csokis csomagok

hozzávalók / 8 adag

 

A tésztához

15 dkg finomliszt

1 tk sütőpor

2 ek cukrozatlan kakaópor

25 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csipet 

3 db tojás

1 dl olívaolaj (narancsos)

350 g meggy (rumos, ebből 18 dkg meggy és 1/2 dl rumos lé)

5 dkg dió (durvára vágott)

5 dkg mandula

A mázhoz

10 dkg tortabevonó

1 evőkanál víz

3 csepp napraforgó olaj

1 ek cukor (narancsos)

 

 

elkészítés

  1. A meggyet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk, mert ez is szükséges a tésztához.
  2. A hozzávalókat – a lecsepegtetett meggy és a dió kivételével – alaposan összedolgozzuk.
  3. Végül a masszába óvatosan belekeverjük a meggyet és a diót.
  4. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a sütő középső részében, 170 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük.
  5. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
  6. A csokoládét egy kevés vízzel megolvasztjuk, alaposan összekeverjük, levesszük a tűzről, és belekeverjük a narancsos cukrot és a pár csepp olajat (ettől lesz szép fényes a máz).
  7. A kész mázzal egyenként bevonjuk a kockákat, majd a máz teljes száradása után a dekortollal szalagokat rajzolunk rá.

sütési hőfok: 170°C

sütési mód: alul-felül sütés

tepsi mérete: 20x30 cm

Diétás húsvéti tojásheartyes

 

hozzávalók / 6 adag

500 ml gyümölcsjoghurt (epres)

200 ml hulala

250 g eper

1 csomag zselatinfix

5 dkg marcipán

1 ek színes cukorka

elkészítés

 

  1. A gyümölcsjoghurthoz hozzáadjuk a zseléfixet, és géppel kikeverjük (aki szeretné édesebben, akkor most lehet 1-2 ek porcukrot hozzákeverni vagy édesítőt).
  2. A hulalát robotgéppel pár perc alatt keményre verjük.
  3. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk, belerakjuk a joghurtba, majd a két keveréket gumifakanállal óvatosan összekeverjük.
  4. Mikor tökéletesen elkeveredett, kifóliázott formába töltjük, és mehet a hűtőbe pihenni egy éjszakát, de minimum 3 órát.
  5. Másnap tányérra borítjuk, zöld marcipánból füvet készítünk, és apró színes cukorvirággal feldíszítjük.